Rooney evenaart doelpuntenrecord van Charlton

Jw
5 september 2015, 18:56

Wayne Rooney heeft het record van Sir Bobby Charlton als topscorer aller tijden van Engeland te pakken. De 29-jarige spits van Manchester United schoot zaterdagavond in het EK-kwalificatieduel tegen San Marino raak vanaf de penaltystip, waarmee hij zijn 49ste doelpunt maakte in dienst van zijn land.

Saillant genoeg hadden Rooney en Charlton beiden precies 106 interlands nodig om tot dat aantal doelpunten te komen. Het ligt in de lijn der verwachting dat Rooney, die in principe nog jaren meekan op topniveau, dat record flink gaat aanscherpen. Wellicht doet de captain van Engeland dat vanavond al tegen San Marino. 

Lange tijd kwam niemand aan het record van Sir Bobby Charlton, dat stamde uit 1968. Gary Lineker (1984-1992) kwam met 48 goals nog wel in de buurt, maar het is dus aan Rooney gegeven om de Engelse legende van de troon te stoten als beste doelpuntenmaker van Engeland. De twee kennen elkaar goed en praten regelmatig bij op Old Trafford, de historische thuishaven van Manchester United waar zowel Rooney als Charlton vele successen beleefden. 

Robin van Persie is in Nederland recordhouder met eveneens 49 doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen