Spanje neemt koppositie over van Slowakije na zege

Jw
5 september 2015, 22:48   Bijgewerkt: 5 september 2015, 23:19

Spanje heeft de macht in handen gekregen in Groep C van de EK-kwalificatie. De Europees kampioen van de twee laatste edities rekende op eigen terrein zakelijk af met de concurrent: 2-0. FC Barcelona-spelers Jordi Alba en Andrés Iniesta maakten de doelpunten.

Hoewel Slowakije voorafgaand aan het duel de groep fier en ongeslagen aanvoerdde, had het zaterdagavond niets in te brengen tegen de grootmacht. Spanje is gewend aan wedstrijden waarin er gewonnen moet worden. En die druk was er wel degelijk, omdat Oekraïne eerder op de avond door een zege op Wit-Rusland op gelijke hoogte was gekomen met de Spanjaarden.

Slowakije was niet in staat iets in te brengen tegen de Spaanse voetbalmachine, die al vroeg in de wedstrijd op volle toeren draaide. David Silva zette de complete Slowaakse defensie te kijk met een magnifiek afgemeten steekpass, waarna linksback Alba de bal in de hoek kon koppen: 1-0.

Spanje voerde de druk op en liet zien het 'tiki-taka' voetbal nog niet verleerd te zijn. De Slowaken werden vastgezet rondom hun eigen strafschopgebied, waarin doelman Matus Kozacik een overtreding beging op Chelsea-ster Diego Costa. Iniesta stuurde vanaf elf meter Kozacik de verkeerde hoek in: 2-0.

In de eerste wedstrijd, bijna een jaar geleden, had Slowakije nog een knappe zege geboekt op Spanje (2-1). Dit keer kwam de verrassend presterende ploeg niet eens in de buurt van een nieuwe stunt. Silva liet zien in bloedvorm te verkeren, maar zijn schot vlak na rust belandde in het zijnet. Spanje voetbalde de wedstrijd vrij eenvoudig uit, waardoor het een belangrijke slag wint in Groep C.

[photo,92074,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen