Bondscoach IJsland: "Held? Ben maar een voetbaltrainer"

7 september 2015, 08:11

Bondscoach Lars Lagerbäck gaat de geschiedenisboeken in op IJsland. Hij slaagde er zondag in om het kleine land, voor het eerst in de historie, naar een eindtoernooi te leiden. Dankzij een 0-0 gelijkspel tegen Kazachstan staat vast dat IJsland volgend jaar van de partij is op het Europees kampioenschap in Frankrijk.

Lagerbäck, voormalig bondscoach van Zweden, geniet met volle teugen van het succes. "Om Zweden naar een eindtoernooi te leiden was een grote prestatie, maar om met IJsland naar het EK te mogen is extra speciaal. Ik ben enorm trots op het team en voel hoe trots en blij het land is." De suggestie dat hij vanaf nu een nationale held is, wijst de coach van de hand. "Mensen als Nelson Mandela en Martin Luther King zijn helden, ik ben maar een voetbaltrainer. Dit is een geweldige spelersgroep, die volledig verdiend naar het Europees kampioenschap gaat."

"Het is geweldig om met dit team te werken", vervolgt Lagerbäck, die met IJsland onder meer twee keer van Oranje won. "We zijn door met nog twee wedstrijden te spelen. Dat is een fantastische prestatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen