Wilmots: "Vroeger hadden we deze wedstrijd verloren"

7 september 2015, 09:04

België speelde zondagavond een slechte wedstrijd tegen Cyprus en na afloop waren de spelers en bondscoach Marc Wilmots zeer kritisch. Toch zag de trainer ook een positief punt, want zijn ploeg won wel 'gewoon'. Door een late treffer van Eden Hazard werd het 0-1.

"We zijn tevreden met de overwinning, maar collectief was dit dit een van onze slechtste prestaties. De spelers zijn zelf ook volwassen genoeg om dat te beseffen", zegt Wilmots bij Sporza over de wedstrijd.

De vraag hoe het kan dat een ploeg met zoveel kwaliteit zo zwak voor de dag komt, kan Wilmots niet meteen beantwoorden. "Het seizoen is nog maar pas begonnen. We moesten vandaag voor de tweede keer in 72 uur spelen en het was erg warm. We kregen het tempo niet de hoogte in. Misschien was het een kwestie van ritme. Ik had 7 à 8 spelers kunnen vervangen. We hebben het verschil gemaakt dankzij de wissels met Mertens en Origi. En Hazard was misschien wel de slechtste van allemaal, maar hij scoort wel. Ik heb overwogen hem te wisselen, maar hij maakt in de laatste tien minuten vaak het verschil. Hij is nog niet in vorm en zal nog groeien"

Wilmots vindt het resultaat in zo'n geval belangrijk: "Vroeger zouden we deze wedstrijd altijd verloren hebben. We moeten nu dus eigenlijk blij zijn met de zege. Wales heeft hier ook pas in de slotfase gewonnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen