Van Jupiler League naar eerste klasse: "Het kan verkeren"

7 september 2015, 13:35

Twee seizoenen zat François Gesthuizen als trainer van Achilles '29 op de bank in de Jupiler League. Afgelopen zomer werd hij in Groesbeek vervangen door Erik Meijers en omdat een klus in het betaald voetbal vervolgens niet op zijn pad kwam, werkt de oud-verdediger nu een aantal niveaus lager.

Gesthuizen is coach geworden van DFS uit Opheusden, dat speelt in de eerste klasse op zaterdag. "Ja, het kan verkeren in de voetballerij", zegt de trainer bij Omroep Gelderland over het merkwaardige verloop van zijn carrière. "Dat is even een stapje terug. De plekjes in het betaald voetbal liggen niet voor het oprapen."

De coach benadrukt dat hij blij is dat hij aan de slag kan bij DFS. "Ik ben er met het volle verstand in gestapt en de randzaken zijn hier allemaal prima voor elkaar." Hij voelt zich, na zijn periode in de Jupiler League, absoluut niet te groot voor de club. "Als je kijkt welke trainers nu geen club hebben: Hans de Koning, Joop Gall bijvoorbeeld. Ik weet via de vakbond dat er veel aanbod van trainers is, en veel trainers gewoon thuis zitten."

Toch hoopt hij natuurlijk ooit terug te keren op een hoger niveau. "Met alle respect voor de club, vorig jaar heb ik de cursus Betaald Voetbal gedaan en twee jaar geroken aan de Jupiler League. Uiteindelijk wil je als speler, maar ook als trainer het hoogst haalbare eruit halen." Hij noemt deze klus 'één stapje terug, hopelijk om er een paar vooruit te maken' en kijkt intussen volop rond. "Ik heb van PSV al toestemming gehad om een weekje mee te draaien. Marinus Dijkhuizen, een vriend van mij, is trainer bij Brentford in Engeland in de Championship. Daar ga ik ook een weekje meedraaien. Dus ik hoop toch op die manier mezelf te ontwikkelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen