Stam en NAC gaan akkoord met schikkingsvoorstel

7 september 2015, 15:59

Ronnie Stam moet de eerstvolgende wedstrijd van NAC Breda vanaf de tribune bekijken. De speler en zijn club hebben ingestemd met een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Stam is voor twee wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De oud-speler van FC Twente en Standard hoeft hierdoor alleen de uitwedstrijd tegen MVV, komende zondag in Maastricht, aan zich voorbij te laten gaan.

De 31-jarige Stam kreeg het schikkingsvoorstel omdat hij zich na de vorige wedstrijd, uit bij Helmond Sport, liet gaan tegenover fans van de thuisploeg. Omdat hij 'grove/beledigende teksten richting het publiek' zou hebben geuit, werd actie ondernomen in het kader van de Gedragscode Officials Betaald Voetbal. "De gedragscode is op verzoek van de algemene vergadering betaald voetbal (AVBV) door het bestuur betaald voetbal vastgesteld. Het doel van de gedragscode is het verbeteren van de beeldvorming ten aanzien van het betaald voetbal en het tegengaan van onbehoorlijk gedrag", laat de KNVB weten via de officiële kanalen. "Tevens wordt met de gedragscode ingespeeld op de voorbeeldfunctie van de officials binnen het betaald voetbal."

NAC Breda sleepte door een late gelijkmaker een puntje uit het vuur bij Helmond Sport (1-1). Volgens de club en de speler werd Stam vervolgens geprovoceerd door fans van de thuisploeg, daar reageerde hij op. "Ik besef me dat ik over de schreef ben gegaan door op de provocatie in te gaan", zegt hij op de clubsite.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen