Alje Schut keert als scout terug bij FC Utrecht

Jw
7 september 2015, 17:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht heeft een oude bekende in de armen gesloten. Alje Schut versterkt per direct het scoutingsteam van de Eredivisie-club. De 34-jarige gestopte prof gaat daarnaast stage lopen als trainer bij de beloften voor spelers onder 19 jaar. 

Schut, een geboren Utrechter, besloot deze zomer te stoppen met professioneel voetbal. De centrale verdediger speelde al een tijd niet meer op hoog niveau. Zo kwam hij tussen 2012 en 2015 uit voor het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns en vervolgde hij in mei zijn loopbaan bij Kozakken Boys, de zaterdagkampioen van de Topklasse. 

"Dat ik ben benaderd om als scout voor FC Utrecht aan de slag te gaan, doet me goed. Toen ik het bewuste telefoontje kreeg van oud-teamgenoot Jordy Zuidam, was ik direct enthousiast", aldus Schut op de website van FC Utrecht. "Ik heb Jordy altijd gewaardeerd als mens en ploegmakker en heb er bewondering voor hoe hij het scoutingsapparaat van FC Utrecht heeft vormgegeven. Dat hij heeft ingezet op oud-spelers van de club, zoals onder anderen Michael Mols, Stefaan Tanghe en Didier Martel, spreekt me bovendien erg aan. Dat mijn naam nu in datzelfde rijtje komt te staan, vind ik heel mooi."

Schut is druk bezig zijn leven na het bestaan als profvoetballer vorm te geven. Hij is blij dat FC Utrecht hem die kans biedt. "Ik vind het een mooie uitdaging om de eerste stappen in mijn nieuwe carrière bij FC Utrecht te zetten. Daar kijk ik naar uit", aldus de voormalig verdediger, die twaalf jaar lang in het shirt van de Utrechters speelde. 

Technisch manager Erik ten Hag is tevreden met de terugkeer van Schut. "Scouting is een essentieel onderdeel van het voetbalbedrijf en we zijn er blij mee dat we Alje hebben kunnen toevoegen aan ons scoutingsteam."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen