Hodgson belooft Engelse volk nieuwe namen

Jw
7 september 2015, 18:05

Engeland heeft op dit moment windkracht tien in de rug. Het nationale team plaatste zich afgelopen weekend als eerste van alle landen voor het EK 2016 en dus kan bondscoach Roy Hodgson de komende tijd experimenteren met zijn ploeg. Een paar nieuwe namen krijgen dan ook de kans, belooft hij.

Het verhaal van Engeland is zo ongeveer het tegenovergestelde dan dat van Nederland. De Engelsen denderen geheel probleemloos door de kwalificatiereeks. Hodgson hoeft dan ook nauwelijks wijzigingen aan te brengen in zijn formatie, maar voor de topper tegen Zwitserland gaat hij dat wel doen. "Er zullen veranderingen komen voor deze wedstrijd, dat kan ik alvast weggeven. We nemen de wedstrijd verder erg serieus en willen opnieuw een goede prestatie leveren", begint Hodgson op de persconferentie.

Het middelpunt van de belangstelling is aanvoerder Wayne Rooney. De 29-jarige spits evenaarde tegen San Marino (6-0 winst) het doelpuntenrecord van Sir Bobby Charlton en is met 49 goals gedeeld topscorer aller tijden. "Het record van Rooney spreekt voor zichzelf. Toch krijg ik Wayne nooit de indruk dat hij alleen voor de headlines in de krant gaat. Hij speelt echt in dienst van het team en daarom waarderen we hem ook zo." 

Engeland wordt door de uitstekende kwalificatiereeks (21 punten uit zeven wedstrijden) ineens weer genoemd als kandidaat voor de eindzege volgend jaar in Frankrijk. Hodgson vindt dat nog teveel koffiedik kijken. "Het hangt allemaal van het komende jaar af. Dan doel ik op hoeveel we nog kunnen verbeteren en hoeveel steun we krijgen van de voetbalbond om onze plannen door te drukken. Het zou mooi zijn als onze vragen niet aan dovemansoren zijn besteed."

Hodgson bleef op de vlakte over zijn plannen. Engeland neemt het morgen in Wembley op tegen Zwitserland, de nummer twee van de poule. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen