"Het is geen crisis, maar de situatie is wel zorgelijk"

Jw
7 september 2015, 20:16

Met teleurgestelde gezichten stapten de spelers en technische staf van het Nederlands elftal vandaag uit het vliegtuig op Schiphol. Oranje leed in Turkije opnieuw gezichtsverlies in Europa en dit maal lijkt dat zelfs deelname aan het EK in Frankrijk te kosten. Directeur Bert van Oostveen wil nog niet van een crisis spreken, maar ziet ook dat onze voetbalnatie er op dit moment dramatisch voor staat. 

"Het is geen crisis, maar de situatie is natuurlijk wel zorgelijk", zei Van Oostveen bij aankomst tegen verslaggevers van de NOS. "Het woord crisis is makkelijk in de mond genomen als je twee keer verliest. Feit is dat het historisch slecht is. Of dat te maken heeft met het Nederlands voetbal, weet ik niet. Daar moeten de deskundigen zich maar over uitspreken."

Van Oostveen is door de slechte prestaties van Guus Hiddink en nu diens opvolger Danny Blind ook onder vuur komen te liggen. De bewindvoerder is zoekende naar oorzaken. "Misschien volgt het Nederlands elftal een beetje het clubvoetbal. Daar gaat het ook niet goed. Maar het gaat mij te ver om nu te zeggen dat het structureel is. Als ik kijk naar de kwaliteit in de breedte, dan denk ik dat we die wel degelijk hebben in Nederland."

Ondanks twee nederlagen in de eerste twee wedstrijden onder leiding van Danny Blind, houdt Van Oostveen vertrouwen in de trainer. Hij had echter wel gehoopt op een ommekeer. "Feit is dat je nu zes punten laat liggen. Dat is heel bitter, voor het elftal, voor de staf, voor ons, zeker ook voor mij en voor de fans die hopen op een EK in Frankrijk."

In het land met zestien miljoen bondscoaches heeft het nationale team er flink van langs gekregen, zowel in de kranten als op de sociale media. Hoewel veel mensen genadeloos zijn in hun oordeel, vindt Van Oostveen het nog te vroeg om te erkennen dat Oranje kwaliteit mist. "Op dit moment is er vooral teleurstelling en realiteit. Erkenning is de volgende fase. Maar erkenning is ook dat je vijftien maanden geleden nog met een bronzen plak om je nek stond. Was het op dat moment pieken op het juiste moment met grotendeels dezelfde spelers? Zeg het maar. Daarover zullen we met elkaar heel goed moeten praten.

Gisteren meldde Bert van Oostveen nog dat hij er niet aan denkt op te stappen bij de KNVB. "Ik voel niet de behoefte over mijn positie te speculeren. Ik stap zelf in elk geval niet op", zei hij in De Telegraaf.

[photo,92102,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen