"Het gebrek aan bezieling was het ergst bij Oranje"

8 september 2015, 07:51

Na het debacle van het Nederlandse elftal tegen IJsland (0-1 verlies) en Turkije (3-0) werd er door veel directe betrokkenen gezegd dat het mentaal nog wel goed zat bij Oranje. Het zou niet aan de wilskracht en inzet hebben gelegen, omdat er wel geknokt werd voor elke meter. Daar is Ruud Gullit het echter totaal niet mee eens. De oud-international is niet alleen geschrokken van het niveau van de internationals. "Wat ik nog erger vond dan de gemaakte fouten, was het gebrek aan beleving, aan bezieling bij de internationals."

Gullit stelt in De Telegraaf dat hij niet als een zeurpiet wil overkomen - 'dat is het laatste wat ik wil' - maar vraagt zich af met wat voor gedachten en instelling de internationals van Oranje op het veld stonden tegen de IJslanders en de Turken. "Daar ben ik benieuwd naar. Ik wil begrijpen als ze zeggen dat ze met passie hebben gespeeld. Ik zie en voel het niet", geeft de oud-speler van onder meer PSV, Feyenoord, AC Milan en Oranje toe.

Oranje was vooral apathisch, vindt Gullit. "Dat raakte me het meest. Wesley Sneijder zag ik nog eens kwaad worden en zijn frustratie tonen, maar de rest…. Ze corrigeerden elkaar niet. Ik zag geen tackles, geen scheldpartijen, geen duels, geen intimidaties en geen slimheid en sluwheid, terwijl dat nodig is om het soort wedstrijden als tegen Turkije te winnen", weet Gullit als geen ander. "Natuurlijk heb ik makkelijk praten, maar het beeld dat het voor velen het spelen van een gewoon wedstrijdje was, had ik niet als enige."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen