Jong Oranje: wél presteren in Turkije en EK-stap zetten

8 september 2015, 10:42

Het Nederlands elftal liep afgelopen zondag tegen een even pijnlijke als dure verliespartij aan in Turkije. Vanavond (dinsdag) krijgt Jong Oranje, ook op Turkse bodem, de taak om een dergelijk scenario te voorkomen. De ploeg van bondscoach Fred Grim treedt in Istanbul, in het stadion van Kasimpasa, aan tegen de generatiegenoten van Turkije.

Jong Oranje lijkt wel in een betere vorm te steken dan de formatie van bondscoach Danny Blind. Afgelopen vrijdag werd Cyprus overtuigend met 4-0 opzij geschoven, waardoor er genoeg vertrouwen aanwezig is. Wordt er in het tweede kwalificatieduel ook van Turkije gewonnen, dan heeft Jong Oranje meteen al goede papieren om het EK 2017 in Polen te halen. Naast de Turken en de Cyprioten zitten ook Wit-Rusland en Slowakije in de poule van Nederland.

"Eén ding is duidelijk: wij zijn hier met onze eigen kwalificatie bezig en daar ligt de volle focus op", geeft Grim aan. De bondscoach beschikt over een volledig fitte selectie, maar heeft met de spelersgroep wel tijd doorgebracht in de bus. Het treffen met Turkije is een mooie test voor Jong Oranje, omdat daar diverse talenten van Engelse en Duitse clubs spelen. Het is met name uitkijken voor Enes Ünal, de 18-jarige spits die dit seizoen door Manchester City verhuurd wordt aan Racing Genk.

[photo,92113,left,]

Jong Oranje van links naar rechts. Boven: Van der Hart, Hateboer, Kishna, Van Beek, Janssen, Rekik. Onder: Bazoer, Boëtius, Hendrix, Vilhena, Aké.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen