Jong Oranje pakt wél drie punten in Turkije

8 september 2015, 20:47

Waar het grote Nederlands elftal afgelopen zondag nog met 3-0 op de broek kreeg bij Turkije, daar heeft Jong Oranje dinsdag zijn EK-kwalificatiewedstrijd op Turkse bodem wel in winst kunnen omzetten. De Nederlandse talenten waren in Istanbul met 0-1 te sterk voor de Turkse leeftijdsgenoten.

Jean-Paul Boëtius kroonde zich tot matchwinner namens Jong Oranje. De vleugelaanvaller, die Feyenoord deze zomer verruilde voor FC Basel, krulde de bal in de 35ste minuut van afstand in de hoek na een mooie aanval over meerdere schijven. In de voorgaande 34 minuten viel weinig te genieten; Jong Oranje zocht wel de aanval, maar kon geen bres slaan in de defensie van Turkije U21.

Naarmate de tweede helft vorderde, toonden de Turken steeds meer initiatief, al leidde dat in de eerste 25 minuten niet tot grote kansen voor het thuisland. In de 73ste minuut kreeg Turkije wel een serieuze mogelijkheid, maar keeper Van der Hart redde knap. Ook in de slotfase stichtte de gastheer gevaar; Feyenoord-aanvaller Bilal Basikcioglu had de 1-1 op zijn schoen, maar schoot van dichtbij over. Even daarvoor had invaller Mimoun Mahi aan de andere kant een kans op de 0-2 onbenut gelaten.

Jong Oranje trok de drie punten uiteindelijk over de streep en won daarmee ook zijn tweede wedstrijd in de voorronde van het EK 2017 in Polen. Vorige week werd Cyprus al met 4-0 verslagen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen