Kroatië stuurt bondscoach Kovac de laan uit

9 september 2015, 14:39

De slechte resultaten van de afgelopen week in de EK-kwalificatie hebben Niko Kovac zijn baan gekost. Hij is ontslagen als bondscoach van Kroatië, meldt de nationale voetbalbond van het land.

Tot een week geleden stond Kroatië er uitstekend voor in de EK-kwalificatie, maar door beroerde resultaten tegen Azerbeidzjan en Noorwegen ziet de wereld er ineens heel anders uit. In Bakoe werd het 0-0, in Oslo bleken de Noren met 2-0 te sterk. Hierdoor is Kroatië gezakt naar de derde plaats in de groep, achter Italië en Noorwegen. Het moet zijn laatste wedstrijden tegen Bulgarije (thuis) en Malta (uit) winnen om naar het EK te mogen, maar tijdens deze duels zal Kovac niet meer op de bank zitten. Hij moet per direct vertrekken.

De Kroatische voetbalbond laat via voorzitter en oud-spits Davor Suker weten dat het op 21 september een nieuwe bondscoach hoopt te hebben. Kovac was sinds 2013 in functie en zat onder meer op de bank tijdens het wereldkampioenschap in Brazilië, waar Kroatië de groepsfase niet wist te overleven. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen