Gilardino gaat bij Palermo voor 200 Serie A-goals

9 september 2015, 15:45

Aan het eind van de transferperiode wisselde Alberto Gilardino weer eens van club. De inmiddels 33-jarige spits tekende bij Palermo, evenals de bij Vitesse vertrokken Uros Djurdjevic. Gilardino, die in 2006 tot de Italiaanse selectie voor het gewonnen wereldkampioenschap behoorde, staat te trappelen.

"Ik voel me geen 33 jaar", sprak de oud-spits van onder meer Parma, Milan, Genoa, Fiorentina en Bologna tijdens zijn presentatie in Palermo. "Ik ben enorm gemotiveerd en heb voor deze club gekozen omdat ik hier mooie dingen wil bereiken. Mijn doel is om de grens van tweehonderd goals te bereiken in de Serie A."

Om deze grens te bereiken moet Gilardino aan de bak, want de teller staat momenteel op 177. De spits moet er dus nog 23 maken en preses Maurizio Zamparini denkt dat de 57-voudig international hiertoe in staat is. "Hij heeft de instelling van een twintigjarige, ik hoop dat hij een geweldig seizoen gaat doormaken. Het zou geweldig zijn als hij zijn carrière op eenzelfde manier kan beëindigen als Luca Toni doet bij Hellas Verona."

De inmiddels 38-jarige Toni was de afgelopen twee jaar goed voor 42 competitiedoelpunten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen