Bouy: "Conte linkte me heel vaak aan Andrea Pirlo"

10 september 2015, 07:44

Ouasim Bouy maakte in 2012 de overstap van Ajax naar Juventus. De 22-jarige middenvelder heeft een doorbraak in Turijn echter nooit echt in het zicht gehad. Na verhuurperiodes bij Brescia, Hamburger SV en Panathinaikos speelt hij dit seizoen op huurbasis voor PEC Zwolle. Na drie leerzame jaren heeft hij een duidelijke missie: zijn kwaliteiten etaleren in de Eredivisie en zich zodoende op de kaart zetten.

De transfer naar Juventus was een prachtige kans voor Bouy, die genoten heeft van zijn eerste drie contractjaren bij de Italiaanse topclub. "Vanaf dag één werk je ineens af op Gianluigi Buffon. Het doel leek ineens kleiner. Hij is 37, maar nog steeds één van de besten ter wereld. Als je dat zo lang volhoudt, zegt dat genoeg", zegt Bouy in De Telegraaf. Hij is altijd volwaardig selectielid geweest bij La Vecchia Signora, waarvoor hij in totaal tot één officieel optreden kwam. In de Coppa Italia verscheen hij een keer binnen de lijnen.

Bouy kon bij Juventus leren van een grootmeester. "De trainer, Antonio Conte, linkte me heel vaak aan Andrea Pirlo. Bij tactische trainingen werkten we in koppels. Dan was ik met hem of met Claudio Marchisio. Die jongens geven je tips en daar moet je dan zelf wat mee doen. Na de training nam je dan bijvoorbeeld nog vrije trappen met Pirlo. Dan denk je dat je zelf een goede trap hebt... Maar dan zie je dat er nog héél veel rek in zit. Ineens sta je dan naast hem op het veld of tegenover Arturo Vidal", besluit de speler van PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen