Lurling (38) verkiest operatie boven einde loopbaan

Jw
10 september 2015, 16:46

Anthony Lurling overweegt ondanks blessureleed niet om te stoppen met profvoetbal. De veteraan moet worden geopereerd aan zijn achillespees om in de toekomst weer in actie te komen. Hoewel de revalidatie minimaal twee tot drie maanden in beslag zal nemen, heeft de 38-jarige aanvaller niet getwijfeld.

Lurling kwam dit seizoen nog niet in actie vanwege de blessure aan zijn hiel. "We hebben alles geprobeerd. Cortisoneninjecties, pijnstillers, ontstekingsremmers, rust. Maar niets hielp", licht Lurling toe tegenover het Brabants Dagblad. "Ik heb volgens de dokter de keuze: stoppen met voetbal of me laten opereren. Dan kies ik natuurlijk voor het laatste. Een speler van 22 jaar met deze blessure stopt ook niet zomaar."

Veel andere spelers zouden het op 38-jarige leeftijd voor gezien houden, helemaal bij een zware blessure. Lurling niet. "Ik wil op deze manier niet stoppen. Ik wil er alles aan doen om toch nog te blijven voetballen."

Lurling zit in de nadagen van zijn loopbaan, waarin hij uitkwam voor FC Den Bosch, SC Heerenveen, Feyenoord, NAC Breda, 1.FC Köln en RKC Waalwijk. Een jaar geleden keerde de vleugelspeler terug op het oude nest in Den Bosch. De routinier kwam afgelopen seizoen nog wel 33 wedstrijden in actie, waarin hij zes doelpunten scoorde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen