Boussoufa voelt zich al jaren eenzaam in Rusland

Jw
10 september 2015, 23:50

Mbark Boussoufa zit niet helemaal op zijn plek bij Lokomotiv Moskou. In een documentaire over het leven van de 31-jarige aanvaller laat hij weten zich regelmatig eenzaam te voelen in Rusland, waar hij zijn familie niet dicht bij zich heeft. Boussoufa was deze zomer nog dicht bij een terugkeer naar zijn oude club Anderlecht, maar die transfer ketste af.

Boussoufa werd tweeëneenhalf jaar lang gevolgd door een cameraploeg, die zijn leven in kaart bracht. In de documentaire 'Voetbalmiljonair uit Oost' komt dan ook vooral het leven achter de prof Boussoufa aan bod. En dat is niet altijd zo makkelijk als het lijkt, zegt Boussoufa. "De laatste vier jaar is het steeds geweest zoals het nu is, met name dat ik eenzaam ben. Bij mama is de familie er tenminste. Hier zijn we met drie om te eten, daar met vijftien. Dat is gezellig, nog meer sfeer en dat is leuk."

In de documentaire zwerven constant zijn broer en een vriend om hem heen, die een functie hebben gekregen van Boussoufa. Hij ziet ze als vertrouwenspersonen. "Ik hecht wel veel waarde aan de vriendschappen die ik heb met de jongens. Ik ken ze van kleins af aan, dat is onbetaalbaar en dat koesteren we. Je kunt dat niet in 1, 2, 3 opbouwen en dat soort van banden smeed je nu niet meer, dat gaat niet meer. Het is moeilijker, ook omdat ik een stuk ouder ben."

Boussoufa werd in 2010 nog uitgeroepen tot de beste speler van de Belgische competitie. Hij koos voor een lucratief contract bij Anzhi, maar dat avontuur eindigde plotseling. Inmiddels speelt Boussoufa alweer twee jaar voor Lokomotiv Moskou, wat volgens de Marokkaanse international niet de leukste tijd uit zijn leven is. De documentaire was donderdagavond te zien bij NPO en is terug te kijken op de website van de publieke omroep. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen