Gouweleeuw ziet 'mentale kwestie' bij AZ: "Zit in de kop"

11 september 2015, 11:02

In de Europa League haalt AZ dit seizoen het beste in zichzelf naar boven en boekt het uitstekende resultaten, ten koste van Istanbul BB en Astra Giurgiu bereikte het de groepsfase van het Europese bekertoernooi. Die prestaties staan in schril contrast met hetgeen de ploeg in de Eredivisie laat zien. Met slechts twee punten uit vier wedstrijden staat AZ in de onderste regionen, het slaagde er onder meer niet in om te winnen van Excelsior (2-2), Willem II (0-0) en het gepromoveerde Roda JC Kerkrade (0-1 verlies).

Aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw noemt in De Telegraaf het mentale aspect als belangrijkste oorzaak voor de wisselvalligheid. "En dat ligt echt niet aan de leeftijd van onze spelers. Twee jaar geleden hadden we een meer ervaren ploeg en die verloor ook bijna elk competitieduel na een Europese wedstrijd", weet hij nog.

"Als je met de gedachte het veld instapt dat je je moe voelt, dan bén je ook moe", stelt de centrale verdediger. "Dit is dus vooral een mentale kwestie, het zit in de kop. We hebben ook geen ploeg die zomaar van iedereen wint. Het gaat dus om focus, concentratie, scherpte en je ergens overheen zetten. Daarin probeer ik iedereen mee te nemen. Maar dat kan ik niet alleen. Daarom is het goed dat Ben Rienstra erbij is gekomen. Hopelijk is ook Celso Ortiz weer snel fit. Dan zijn er meer jongens op het veld die zich kunnen laten gelden."

Gouweleeuw rekent erop dat zijn ploeg dit weekend eindelijk de eerste competitiezege van het seizoen boekt. "We hebben nu een paar dagen vrij gehad. De koppen zijn leeg en iedereen is fris, hoop ik. Zaterdag moeten we tegen De Graafschap scherp beginnen en ons eigen spel spelen. Dan moet het goed komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen