Vd Brom zet 'mannetjesputter' Brezancic in de basis

11 september 2015, 14:47

Een nieuw gezicht start dit weekend in de basis bij AZ: Rajko Brezancic. De 26-jarige Serviër verschijnt in de competitiewedstrijd tegen De Graafschap aan de aftrap, meldt coach John van den Brom. Dit mede omdat Ridgeciano Haps er niet bij is, de linksback is geopereerd aan zijn amandelen.

Van den Brom heeft vertrouwen in Brezancic, een zomeraanwinst van zijn club. "Het is een fanatieke jongen, een mannetjesputter. Een op en top prof die heel erg bezig is met zijn lichaam. Rajko is een offensief ingestelde back. Maar zijn eerste taak is verdedigen, want dat vergeten we nog wel eens in Nederland."

"Hij heeft de afgelopen weken mooi de tijd gehad om te acclimatiseren. Nu is het de tijd om te laten zien wat hij kan. Samen met Jeffrey Gouweleeuw, Celso Ortiz, Markus Henriksen en Ben Rienstra behoort hij tot de jongens met veel ervaring. Rajko kan die ervaring ook goed overbrengen op de rest", vervolgt hij.

Ook Alireza Jahanbakhsh kan debuteren, de aanvaller uit Iran is hersteld van een blessure. Of hij in de basis start, laat Van den Brom in het midden. "Ik ben blij dat hij inzetbaar is. Hij kwam hier met een knieblessure waarna we heel weloverwogen met hem aan de slag zijn gegaan om 'm fit te krijgen. We hebben rustig toegewerkt naar dit weekend. Alireza is een speler met extra kwaliteit, daarom hebben we hem gehaald."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen