Henriksen leidt AZ langs dolend De Graafschap

12 september 2015, 20:41   Bijgewerkt: 12 september 2015, 20:57

AZ heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. In Doetinchem versloeg het De Graafschap, dat nu nog steeds op nul punten blijft staan, met 1-3 dankzij twee goals van Markus Henriksen na rust. De bezoekers uit Alkmaar behaalden geen hoog niveau, maar zagen vooral dat de thuisploeg zichzelf niet beloonde.

De Graafschap heeft het moeilijk als promovendus. Terwijl het seizoen nog pril is, komen er meteen problemen aan de oppervlakte. De Superboeren pakten nog geen punt in de eerste vier wedstrijden en incasseerden al tien tegendoelpunten.

Tegen AZ oogde de ploeg echter wat frisser. Ondanks een vroege tegenslag – via de knie van Robin Pröpper vloog de inzet van debutant Rajko Brezancic gelukkig binnen – kwam De Graafschap verrassend op gelijkte hoogte: 1-1. De timing was perfect, vlak voor het rustsignaal op de Vijverberg. De fans lieten zich nog maar eens massaal horen en de thuisploeg toonde meer lef.

Markus Henriksen kopte de Alkmaarders dan ook oplettend op 1-2. Terwijl de defensie van de thuisploeg nog aan het napraten was over de tegengoal en wie Henriksen had moeten dekken, was de Noor weer trefzeker: nog geen vijf minuten na zijn goal tekende de middenvelder ook voor de 1-3. Henriksen zette hiermee zijn doelpuntenaantal in dit kalenderjaar al weer op negen.

Een klap voor De Graafschap. Het werd stiller op de tribunes en het geloof was twintig minuten voor tijd verdwenen. Dankzij de eerste zege van AZ komt de ploeg van John van den Brom nu op vijf punten te staan. Hekkensluiter De Graafschap zal iets moeten gaan verzinnen om punten bij elkaar te sprokkelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen