Hattrick Veldwijk bij overtuigende zege op Excelsior

12 september 2015, 22:50

PEC Zwolle is er zaterdag in geslaagd haar uitstekende seizoenstart een prima vervolg te geven. Excelsior bleek onmachtig de aanvallend ingestelde formatie van Ron Jans van repliek te dienen. Uitblinker van de avond was Lars Veldwijk. De voormalige Kralinger scoorde er op los en completeerde een hattrick: 3-0.

PEC Zwolle is dit seizoen wederom prima uit de startblokken geschoten. De ploeg legde in de eerste vier wedstrijden beslag op acht punten en deed dat met verademend aanvallende intenties. De ploeg schoot al 68 op doel, vaker dan elk ander Eredivisie-team. Met nieuwkomer Ouasim Bouy in de basis begonnen de 'Blauwvingers' ook vanavond weer vol overgave aan de wedstrijd.

Bouy – in het verleden actief voor onder meer Ajax, Juventus en Hamburger SV – liet zich direct gelden. De middenvelder schoot in de beginfase ternauwernood over het doel van Kurto en gaf even later een prima voorzet richting Marinus. Tot doelpunten leidde het niet, maar het overwicht van Zwolle in de eerste helft was een feit. Toch werd niet de uitstekend spelende Bouy 'man of the match'.

Het veldspel van Zwolle was vele malen beter dan Excelsior. Vooral opbouwend schortte het aan kwaliteit bij de bezoekers. Toch kwam Van Weert dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij raakte de paal. Kort na rust maakte Veldwijk met zijn derde treffer een einde aan de Kralingse hoop op een goed resultaat. Vogelvrij kopte hij de bal op aangeven van Becker tegen de touwen (3-0). In de slotfase van de wedstrijd liepen zowel Van Weert als Fischer nog aan tegen een rode kaart – beiden tweede keer geel.