Veltman miste agressie: "Je mag best een kaart pakken"

13 september 2015, 12:33

Ajax begon zaterdag absoluut niet scherp aan het uitduel met FC Twente. De Amsterdammers kwamen slap uit de startblokken en keken daardoor vroeg tegen een achterstand aan. In de tweede helft werd het ook nog 2-0 voor Twente, maar door een opleving sleepte Ajax alsnog een punt uit het vuur. Verdediger Joël Veltman baalt van de slechte start van zijn team en miste agressie.

Volgens de centrumverdediger mag een speler van Ajax best een keer een 'tikkie' uitdelen. "Dan mag je best even een gele kaart pakken, en laten zien dat je er nog bent. Dat gebeurde niet", zag Veltman. Hoe dat komt weet Veltman niet. "Waar dat aan ligt? Ik weet het niet. Maar soms moet je, zeg maar, even door een speler heenlopen"

Veltman zelf deed dat eerste helft wel een keer, bij Michael Olaitan. "Ik had een moment met de spits dat ik mijn met schouder vol zijn hoofd raakte. En Gutiérrez liep een keer tegen mijn hand, waarna hij even het veld uit moest. Daarna ging het wel wat beter. Ik ga niet zeggen dat het aan die acties lag, maar in de eerste helft moesten we die acties ook hebben", besluit hij in gesprek met Ajax Life.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen