Mihajlovic passeerde De Jong voor meer creativiteit

14 september 2015, 08:12

De Derby della Madonnina tussen Internazionale en AC Milan geldt als een van de mooiste derby's ter wereld, maar het fraaie affiche ging zondagavond aan de neus van Nigel de Jong voorbij. De Nederlandse middenvelder, regelmatig de drager van de aanvoerdersband bij Milan, werd door coach Sinisa Mihajlovic buiten de basisopstelling gehouden. De trainer legt uit waarom dit het geval was.

Niet De Jong, maar Riccardo Montolivo mocht van Mihajlovic beginnen tegen de rivaal uit dezelfde stad. Opmerkelijk, aangezien de Italiaan al zeven maanden niet maar in de basis had gestaan. "Ik heb voor Montolivo gekozen, omdat hij andere eigenschappen heeft dan De Jong. Ik wilde spelen om te winnen en daarom wilde ik de creativiteit van Montolivo in het elftal hebben. Ik had met De Jong ook voor een meer defensieve speler kunnen gaan, maar dit was mijn keuze."

Milan verloor de Milanese derby met 1-0, een klap die hard aankomt bij de fans. "Toch hebben we aardig gespeeld", vindt Mihajlovic. "We speelden met karakter, hebben kansen gecreëerd en weinig weggegeven. Het is jammer dat we verloren hebben, maar je hoort mij niet klagen over het spel. Daar ben ik tevreden over. Over het resultaat natuurlijk niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen