Drenthe naar Emiraten: "Ik zeg altijd: het lot is het lot"

14 september 2015, 08:54

Royston Drenthe koos er deze zomer niet voor om zijn carrière nieuw leven in te blazen in Europa, maar opteerde voor een avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten. De 28-jarige Rotterdammer is aan de slag gegaan bij Baniyas SC, een club uit Abu Dhabi. De linkspoot, die transfervrij was na zijn vertrek bij het Turkse Kayseri Erciyesspor, heeft daar zijn handtekening gezet onder een lucratief contract.

De Telegraaf vroeg Drenthe waarom hij voor een avontuur in de zandbak heeft gekozen. "Omdat een vriend van mij die voetbalmakelaar is, tegen me zei: Luister Roy, ik heb een aanbod voor je in de Emiraten. Ik had wel andere aanbiedingen, maar ik kreeg niet echt het gevoel dat ik werd gewaardeerd", legt Drenthe uit. Hij hoopt zich op positieve wijze te laten zien bij zijn nieuwe club. "Het is natuurlijk wennen aan de hitte en het klimaat. Maar hopelijk kan ik exploderen in de competitie en er gewoon iets moois neerzetten."

Drenthe krijgt door zijn keuze naar zijn hoofd geslingerd dat hij alleen voor het geld zou kiezen. "Ach ach, wat moet ik daarover zeggen? Ik zou geen Royston Drenthe heten als het me niets zou uitmaken wat andere mensen vinden. Ik zeg altijd: het lot is het lot. Wat gebeurt, gebeurt. Ik ga inderdaad goed verdienen, ja. Maar ik ben benieuwd of die mensen nee zouden zeggen als ze dezelfde kans zouden krijgen", geeft Drenthe aan.

In het verleden kwam de voormalig jeugdinternational van Oranje uit voor Feyenoord, Real Madrid, Hercules Alicante, Everton, Alania Vladikavkaz, Reading en Sheffield Wednesday. Drenthe sprak deze zomer met PEC Zwolle, maar van een overstap naar de eredivisionist kwam het niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen