Hake geeft zichzelf de schuld van blessure Tapia

14 september 2015, 16:42

Renato Tapia viel zaterdag al in de eerste helft van de wedstrijd tegen Ajax geblesseerd uit. De international van Peru kreeg last van zijn hamstring daar baalt interim-coach René Hake van FC Twente stevig van. Hij neemt het zichzelf kwalijk dat hij de centrale verdediger niet aan de kant gehouden heeft.

"Renato heeft twee zware interlands met Peru gespeeld en kwam deze week met een jetlag terug", zegt Hake maandag in TC Tubantia. "We hebben het er nog over gehad hem rust te geven, omdat we bang waren dat hij misschien niet voldoende hersteld zou zijn. Je kunt hem immers beter een wedstrijd missen dan drie. Maar mede door het wegvallen van de geblesseerde Giorgos Katsikas hebben we toch voor hem gekozen. Als het dan misgaat, ben je daar als trainer verantwoordelijk voor. Dat had ik anders moeten doen."

In de wedstrijd tegen Ajax (2-2) kwam Bruno Uvini in het veld als vervanger van de geblesseerde Tapia. Hoe lang de fysiek sterke Peruviaan precies uit de roulatie is, moet de komende dagen blijken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen