Jong Ajax boekt tegen Telstar eerste overwinning

Jw
14 september 2015, 22:06   Bijgewerkt: 15 september 2015, 00:09

Het was even wachten, maar Jong Ajax heeft de eerste zege van het seizoen in de Jupiler League geboekt. De beloftenformatie van de Amsterdammers wonnen op De Toekomst vrij eenvoudig van Telstar met 4-1.

Bij Jong Ajax kregen een paar spelers van de A-selectie de kans om extra wedstrijdritme op te doen. Zo mocht onder andere Yaya Sanogo vanaf het begin starten. De Franse huurling hielp de hoofdmacht van Ajax zaterdag nog aan een punt door tegen FC Twente een penalty uit te lokken. Op een regenachtige maandagavond tegen Telstar was hij niet beslissend.

Sanogo werd wel vaak gezocht, maar deed bar weinig met de geboden kansen. Hij maakte bovendien een ongelukkige indruk in de combinaties met Amin Younes en Vaclav Cerny, die vanaf de vleugels voor gevaar moesten zorgen. Eerstgenoemde was wel betrokken bij het eerste doelpunt. Na een pass van de Duitse aanvaller verwerkte Dustin Mijnders een schot van Ajacied Django Warmerdam tot eigen doelpunt. Younes verzorgde even later zelf de 2-0.

Jong Ajax-trainer Gery Vink wisselde in de rust van spits. Sam Hendriks kwam in de lijnen voor Sanogo, wat een goede ingreep bleek. Met twee doelpunten had de oud-spits van De Graafschap een groot aandeel in het veiligstellen van de zege. Namens Telstar deed Marko Maletic nog wat terug. In de slotfase van de wedstrijd pakte Donny van de Beek zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, wat hem nog een rode kaart en een schorsing opleverde. 

[photo,92242,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen