Pikant weerzien Sevilla en Gladbach: "Dat is geen sport"

15 september 2015, 09:35   Bijgewerkt: 15 september 2015, 10:41

De loting voor de CL-groepsfase leverde een pikant duel op: Sevilla tegen Borussia Mönchengladbach. De twee teams stonden vorig seizoen tegenover elkaar in de Europa League en omdat Gladbach-speler Granit Xhaka in dat duel een rode kaart kreeg, mist hij nu het onderlinge CL-duel. Lucien Favre, de coach van Gladbach, heeft nog altijd geen goed woord over voor de manier waarop Sevilla het spel destijds speelde.

In de tweede ronde van de Europa League won Sevilla twee keer, met 1-0 en 3-2, van Gladbach. Met name in dat laatste duel sloeg de vlam in de pan en Xhaka vond dat tegenstander Vitolo hem een rode kaart aansmeerde. "Ik stond op zijn voet, maar hij ging liggen alsof zijn voet gebroken was. Dat had met Fair Play niets te maken." Hij is door dit incident nu dus geschorst voor dit eerste CL-duel tegen uitgerekend datzelfde Sevilla.

In Sport Bild laat coach Favre weten dat hij de gebeurtenissen van vorig seizoen zeker niet vergeten is. "Sevilla had spelers die enorm overdreven, zich lieten vallen, bleven liggen, het publiek bespeelden en de scheidsrechter wilden beïnvloeden...Voor mij als sportman was dat onacceptabel. Heel onaangenaam. Voor mij heeft dat niets met sport te maken. Met zulke spelers zou ik zelf niet eens willen werken", foetert de Zwitser.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen