McClaren wil bizarre reis niet als excuus gebruiken

15 september 2015, 09:59

Newcastle United kende een uiterst merkwaardige voorbereiding op de Premier League-wedstrijd tegen West Ham United. De spelersbus kwam vast te staan in files en omdat het verkeer muurvast stond, legden de spelers de laatste anderhalve kilometer van de reis lopend af. Slechts vijftig minuten voordat de wedstrijd zou beginnen, arriveerde de selectie van manager Steve McClaren bij het stadion.

Vanwege de problemen op de weg diende Newcastle het verzoek in om later dan de geplande tijd af te trappen, maar de Engelse voetbalbond ging daar niet mee akkoord. En dus moest Newcastle het doen met een ultrakorte warming-up. "We was geen al te beste voorbereiding, we hadden tien minuten voor onze warming-up", vertelt McClaren. "Dat was in de openingsfase van de wedstrijd te merken. Maar ik wil het niet als excuus gebruiken. Je moet voor iedere wedstrijd, hoe de omstandigheden ook zijn, honderd procent zijn."

Na tien minuten stond Newcastle al met 1-0 achter tegen West Ham, het werd uiteindelijk 2-0. Door dat resultaat zakt de ploeg van manager McClaren af naar de laatste plaats in de Engelse Premier League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen