FC Twente meldt 'lichte spierbeschadiging' bij Tapia

15 september 2015, 10:37

De blessure van FC Twente-verdediger Renato Tapia lijkt mee te vallen. Via de officiële kanalen laat de club uit Enschede weten dat er sprake is van een 'lichte spierbeschadiging in zijn bovenbeen'.

Tapia liep de kwetsuur op in de wedstrijd tegen Ajax (2-2), hij moest zich al in de eerste helft laten vervangen. Hoe lang de international van Peru precies uit de roulatie is, laat de club voorlopig in het midden.

Opvallend genoeg gaf FC Twente-coach René Hake na afloop van de wedstrijd tegen Ajax zichzelf de schuld van de blessure van Tapia. "Renato heeft twee zware interlands met Peru gespeeld en kwam deze week met een jetlag terug", zei hij in TC Tubantia. "We hebben het er nog over gehad hem rust te geven, omdat we bang waren dat hij misschien niet voldoende hersteld zou zijn. Je kunt hem immers beter een wedstrijd missen dan drie. Maar mede door het wegvallen van de geblesseerde Giorgos Katsikas hebben we toch voor hem gekozen. Als het dan misgaat, ben je daar als trainer verantwoordelijk voor. Dat had ik anders moeten doen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen