Barazite viel acht kilo af: "Mezelf spiegel voorgehouden"

16 september 2015, 14:15

Nacer Barazite heeft deze zomer een flinke metamorfose ondergaan. De 25-jarige aanvaller versleet de afgelopen jaren tal van clubs, maar brak nooit echt door en heeft nu bij FC Utrecht de knop omgezet. Hij trainde keihard door tijdens de vakantie en viel acht kilo af. "Ik voel me heerlijk momenteel."

Na bij Arsenal, Derby County, Vitesse, Austria Wien en AS Monaco te hebben gespeeld, kwam Barazite in de zomer van 2014 bij Utrecht terecht. Op dat moment knokte hij zich terug van een langdurige knieblessure. Mede door de tegenslagen is Barazite nu een beter persoon geworden, zo geeft hij aan in het Algemeen Dagblad. "Als het tegen zit, kun je heel makkelijk naar anderen wijzen. Ik heb vooral geleerd om mezelf een spiegel voor te houden. Blessureleed kun je op twee manieren uitleggen. Je kunt pech hebben, óf je hebt er zelf niet alles aan gedaan om het te voorkomen. Bij mij gold het laatste."

Nu is alles anders, verzekert Barazite. "Als je ziet hoe ik nu qua voeding leef, hoe ik train en mijn rust pak, is dat heel anders dan vroeger", stelt de Utrecht-aanvaller. "Als voetballer kijk je of je je linkerbeen sterker kunt maken, of je koppen, maar ook buiten het veld moet je jezelf vragen stellen. Ben ik te gierig? Ben ik opdringerig? Mijn geloof is daar leidend in", besluit Barazite.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen