Groep G: Chelsea tankt vertrouwen, Porto gelijk

16 september 2015, 23:15   Bijgewerkt: 17 september 2015, 00:40

In de Premier League wil het nog niet vlotten met Chelsea, maar aan de nieuwe Champions League-jaargang is de club prima begonnen. Met speels gemak werd het Israëlische Maccabi Tel Aviv met 4-0 opzij gezet. In diezelfde groep speelde FC Porto vanavond met 2-2 gelijk bij Dinamo Kiev.

Chelsea beleeft de slechtste competitiestart sinds 1986 en kon een mooie zege dan ook goed gebruiken. Die zou er ook komen, al vreesden de fans om Stamford Bridge nog even voor een nieuwe tegenslag. In de zesde minuut knalde Eden Hazard de bal vanaf de strafschopstip de tweede ring in, maar die miskleun bleef zonder gevolgen. Tien minuten na de misser brak Willian alsnog de ban met een rake vrije trap. Daarna was het verzet van de bezoekers gebroken en scoorden ook Oscar (penalty), Diego Costa (fraaie volley) en Cesc Fabregas (intikker) nog. Bij de thuisploeg kregen John Terry, Nemanja Matic en Bratislav Ivanovic overigens rust. Daardoor waren er basisplaatsen voor talenten Baba Rahman en Ruben Loftus-Cheek.

Bruno Martins Indi begon in de basis bij FC Porto en hij beleefde met zijn ploeg een heet avondje bij Dinamo Kiev. De formatie uit Oekraïne kwam via een intikker van Oleg Gusev op voorsprong, maar Porto kwam kort daarna via een geweldige kopbal van Vincent Aboubakar al snel langszij. De spits leek de matchwinner te worden, omdat hij in de 81ste minuut met zijn tweede treffer van de avond de 1-2 op de borden zette. De thuisploeg kwam via Vitali Buyalsky daarna echter alsnog langszij, waardoor er in het kamp van Porto toch vooral gebaald zal worden van de eerste CL-wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Voor doelman Iker Casillas had de wedstrijd overigens een speciaal tintje. De keeper speelde zijn 151ste Champions League-wedstrijd en is daardoor, samen met Xavi, recordhouder.