FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
1 – 0
PSV

Pastoor en Sparta zijn er bijna uit: "Dat heb je goed gezien"

17 september 2015 – Sparta Rotterdam en coach Alex Pastoor staan op het punt om een nieuw, meerjarig contract af te sluiten. De gesprekken tussen beide partijen bevinden zich in de afrondende fase, bevestigt Pastoor.

Pastoor en Sparta zijn er bijna uit: "Dat heb je goed gezien"

Op de vraag of het klopt dat er snel een akkoord kan zijn, is het antwoord van Pastoor bij RTV Rijnmond helder. "Dat heb je goed gezien", aldus de voormalig coach van onder meer NEC en Excelsior.

Pastoor heeft een plan geschreven voor de toekomst van Sparta en besprak dat maandag met voorzitter Rob Westerhof. "Nou, plan...het is meer een weergave van hoe we willen werken. Het biedt heldere inzichten die Sparta kunnen helpen om zich te herpositioneren", legt hij uit. Onderdeel van het plan is dat de coach ook verantwoordelijk wordt voor het technische beleid. Opmerkelijk, zeker omdat Pastoor geen enkele ervaring in een dergelijke functie heeft, maar hij is ervan overtuigd dat het plan nageleefd kan worden. "Die plannen laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Er staan ook geen bijzondere dingen in, maar vaak blijft het bij plannen hangen. En zodra ze de wind tegen hebben, gooit de eerste de beste bestuurder de plannen in de Maas en ontslaat trainer en dan mag een ander het doen. Daar denk ik heel anders over."

De coach van Sparta is dan ook vol lof over voorzitter Westerhof. "Hij is een visionair. Hij kijkt heel reëel naar de toekomst. Zonder voorbeelden te noemen, ziet hij fenomenale dingen", aldus de oefenmeester.

Eredivisie

gerelateerd