Naïef Ajax speelt in eigen huis gelijk tegen Celtic

17 september 2015, 21:04   Bijgewerkt: 17 september 2015, 21:45

Ajax is de groepsfase van de Europa League begonnen met een gelijkspel in eigen huis tegen Celtic. De Amsterdammers hadden in de ArenA het beste van het spel, maar waren vooral verdedigend naïef. Voor Celtic wisten Nir Bitton en Mikael Lustig te profiteren van geklungel achterin bij Ajax, terwijl Viktor Fischer en Lasse Schöne de Amsterdamse doelpunten voor hun rekening namen.

Met Amin Younes links in de aanval en Davy Klaassen in de spits verraste Frank de Boer met zijn basisopstelling. Tegen de harde Schotten zou een technische aanval geschikter zijn dan bijvoorbeeld de lengte van Arek Milik. Maar de grote vraag was of Ajax met die spelers in staat zou zijn om 'Europese volwassenheid' op de mat te leggen. Al snel werd duidelijk dat Ajax daar ook vanavond (donderdag) moeite mee had toen Daley Sinkgraven de bal verloor op een onhandige plek en daarmee de 0-1 van Biton inleidde. Razendsnel profiteerde Celtic van het balverlies en meteen was duidelijk dat die verdedigende naïviteit van Ajax zou worden afgestraft op dit Europese podium.

Daarna kwam Ajax goed in de wedstrijd. Vooral Younes liet zien waarom De Boer vertrouwen in hem heeft. De flankspeler zat lekker in de wedstrijd en stond aan de basis van de 1-1 door zijn directe tegenstander uit te spelen en Davy Klaassen te bedienen. De gelegenheidspits stelde vervolgens met een heerlijk hakje Fischer in staat om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. Ajax was vervolgens beter en creëerde nog een paar halve kansen, maar vlak voor rust ging het opnieuw mis achterin. Een hoekschop van Celtic mocht zomaar worden binnengekopt bij de tweede paal door Lustig en zo was de stand bij rust 1-2.

In de tweede helft moest Ajax op zoek naar de 2-2 en liefst ook de 3-2. De stootkracht ontbrak echter en dus werden Milik en even later ook Lasse Schöne in de ploeg gebracht. Zo werd Ajax iets gevaarlijk en raakte Milik de paal na een voorzet van Anwar El Ghazi. Pas toen Emilio Izaguirre zijn tweede gele, en dus rode, kaart ontving, werd Ajax echt gevaarlijk.

Het was Schöne die de ban uiteindelijk brak met een vrije trap die waarschijnlijk bedoeld was als voorzet, maar vanaf links in een keer in de lange hoek vloog. Daarna had Milik nog de ultieme kans om Ajax alsnog de winst te bezorgen. Van dichtbij kreeg de Pool de bal niet op doel en dus moest de ploeg van trainer De Boer genoegen nemen met een punt: 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen