PSV bindt Zweeds talent Lundqvist tot medio 2019

18 september 2015, 17:07

PSV heeft het Zweedse talent Ramon Pascal Lundqvist beloond voor de ontwikkeling die hij de afgelopen tijd heeft doorgemaakt. De 18-jarige middenvelder zette vrijdagmiddag zijn handtekening onder een nieuw contract in het Philips Stadion. Hij ligt nu vast tot medio 2019.

Lundqvist streek op 16-jarige leeftijd neer bij PSV, dat hem destijds wegplukte bij Kalmar FF. De Zweed wordt gezien als een van de grotere talenten van de Eindhovense club en trainde ook al eens mee met de eerste selectie van coach Phillip Cocu. Bij Jong PSV mocht hij al zijn debuut in het betaalde voetbal vieren. Vrijdagavond neemt hij het met deze ploeg in de Jupiler League op tegen Sparta.

"We zijn erg blij dat hij voor vier jaar tekent", zegt technisch manager Marcel Brands tegen PSV TV over Lundqvist. "We hopen hem in die periode te brengen waar hij ook graag wil komen, namelijk in het stadion tijdens wedstrijden van het grote PSV", aldus Brands.

Lundqvist is zelf ook verheugd met zijn nieuwe verbintenis. "Dit betekent veel voor mij. Het is mijn droom om profvoetballer te zijn en dit is weer een mooie stap. Dit is een topclub", glimlacht het Zweedse talent, die zichzelf als volgt omschrijft: "Ik ben creatief, heb veel energie en ik geef altijd alles voor het team en de club."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen