Lodeweges baalt enorm: "We waren steeds te laat"

18 september 2015, 22:57

Er beginnen zich steeds meer donkere wolken samen te pakken boven sc Heerenveen. De Friezen gingen vrijdagavond kans- en roemloos met 2-0 ten onder bij NEC en staan daarom na zes speelronden op zes schamele punten. Coach Dwight Lodeweges is zwaar ontevreden over zijn ploeg en liet dat in Nijmegen zien, door twee spelers al voor de rust te wisselen.

Henk Veerman en Caner Cavlan werden na 37 minuten spelen naar de kant gehaald door Lodeweges. "Het stond niet goed", zegt de trainer van Heerenveen tegen FOX Sports. "Maar ik had er wel vier, vijf kunnen wisselen", aldus de oefenmeester, die ondanks de 3-1 nederlaag bij FC Groningen voor hetzelfde elftal koos. "Ik wilde ze de kans bieden om revanche te nemen."

Lodeweges probeert de vinger op de zere plek te leggen. "We waren steeds een stap te laat en wonnen de tweede bal niet. We wisten dat NEC de ruimtes klein houdt en op de counter loert, maar stapten op een gegeven moment toch in het mes. Na de 1-0 werden we onzeker en dan krijg je uiteindelijk ook nog een tweede goal tegen", bromt de in Canada geboren keuzeheer, die vond dat Luciano Slagveer recht had op een penalty. "Op de bank had ik al het idee dat het eentje was. Luciano kon zo doorlopen, waarom zou hij zich dan laten vallen?", vraagt Lodeweges zich af.

Aan Lodeweges nu de taak om Heerenveen klaar te stomen voor het bekerduel van NAC Breda (uit) van komende dinsdag. "We moeten rustig blijven en misschien moeten we wat veranderen. Het loopt nu een paar wedstrijden niet. De tweede helft ging het beter en zag ik weer iets terug van de manier waarop we graag willen spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen