"Er borrelt blijkbaar een vulkaan in Jasper Cillessen"

19 september 2015, 11:00

Vorige weekend baarde Jasper Cillessen enigszins opzien, door na het duel met FC Twente (2-2) gepikeerd te reageren op de zoveelste vraag over het verhaal van de strafschoppen. De keeper van Ajax kreeg in zijn loopbaan bijna dertig strafschoppen tegen, maar wist er nog nooit een te stoppen. Volgens oud-doelman Hans van Breukelen knaagt dat behoorlijk aan hem.

Cillessen's reactie op de vraag van FOX Sports over de strafschoppen ("Ik ben klaar met dat gezeik"), deed veel stof opwaaien in de voetbalwereld. "Ik snap best dat Jasper reacties opriep toen, maar die wedstrijd vertelde juist óók iets over zijn sterke karakter'', stelt Hans van Breukelen in het AD. "Er borrelt blijkbaar een vulkaan in die jongen. Want vergeet niet: hij hield zijn ploeg die dag op voortreffelijke wijze overeind. Hij zocht de rand op, maar keepte fantastisch. Daaraan herken je een echte winnaar."

Ondanks dat hij nog nooit een penalty keerde, is de Ajacied volgens Ronald Waterreus absoluut geen slechte doelman. "Als je een keeper beoordeelt op de fouten die hij maakt - en in de absolute top is dat een relevante graadmeter - dan is Cillessen wel gewoon een heel goede keeper'', concludeert oud-keeper Ronald Waterreus. "Want afgezien van die bal tegen Turkije: veel fouten maakt Jasper gewoon niet. En op het WK heeft hij laten zien dat hij ook het hoogste niveau aankan.''

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen