Advocaat verliest na zwak begin, goal Janmaat niets waard

19 september 2015, 18:40   Bijgewerkt: 20 september 2015, 01:22

De problemen voor het Sunderland van manager Dick Advocaat in de Engelse Premier League worden met de week groter. Ook de zesde wedstrijd van het seizoen leverde geen zege op, bij promovendus Bournemouth werd zaterdag met 2-0 verloren. Het Nederlands getinte Newcastle United ging, ondanks een goal van Daryl Janmaat, eveneens ten onder. Het gepromoveerde Watford FC was op St. James' Park met 1-2 te sterk.

Advocaat en Sunderland keken al binnen negen minuten tegen een 2-0 achterstand aan in Bournemouth, door tegengoals van Callum Wilson en Matt Ritchie. Laatstgenoemde scoorde met een schitterende volley na een afgeslagen hoekschop. Jeremain Lens, die net als Patrick van Aanholt een basisplek had gekregen van Advocaat, dacht Sunderland in de 53ste minuut terug in de wedstrijd te koppen. Zijn goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Door een rode kaart van Younes Kaboul in de 74ste minuut eindigde Sunderland met tien man.

Janmaat bracht in de thuiswedstrijd van Newcastle tegen Watford in de 62ste minuut de spanning terug. De Nederlandse verdediger zette de aanval waaruit de aansluitingstreffer viel zelf op, kreeg de bal terug van Moussa Sissoko en maakte van dichtbij geen fout. Verder dan de 1-2 kwam Newcastle, waar naast Janmaat ook Tim Krul en Georginio Wijnaldum in de basis stonden, echter niet. Door twee treffers van Odion Ighalo was Watford gaan rusten met een 0-2 voorsprong. Siem de Jong viel in bij Newcastle, Vurnon Anita bleef op de bank. Steven Berghuis en Nathan Aké waren invallers bij Watford.

Met twee punten uit zes wedstrijden staan aartsrivalen Sunderland en Newcastle samen onderaan in de Premier League. Stoke City, dat ook twee punten had, pakte namelijk met Erik Pieters en Marco van Ginkel in de basis thuis een punt tegen Leicester City (2-2). De equipe uit Stoke-on-Trent, waar Ibrahim Afellay ontbrak vanwege een schorsing, leek zelfs te gaan winnen. Bij rust leidde het met 2-0, maar in de tweede helft knokte Leicester City, de verrassende nummer twee van de ranglijst, zich langszij.

Met Leandro Bacuna als invaller ging Aston Villa, de nummer zeventien van de Premier League, met 0-1 onderuit tegen West Bromwich Albion. Saido Berahino tekende in de 39ste minuut voor de enige goal op Villa Park. Middenmoters Swansea City en Everton hielden elkaar in Wales op 0-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen