Heracles, voor even de trotse koploper van de Eredivisie

20 september 2015, 11:02

Het is feest in het oosten van het land. Na zes speelronden is Heracles Almelo de lijstaanvoerder in de Eredivisie. Hoewel Feyenoord (Roda JC-uit) en Ajax (Excelsior-uit) de Almeloërs zondagmiddag nog kunnen passeren, is de ploeg van coach John Stegeman tot dusver de revelatie van het seizoen. Het leidt tot veel vreugde, trots en genot.

De verdiende 2-1 thuisoverwinning op PSV van zaterdagavond onderstreept de verrassend goede prestaties van Heracles in het nog prille seizoen. De Tukkers gingen in de seizoensouverture met 3-1 onderuit bij Roda JC, maar boekten daarna vijf zeges op rij. Achtereenvolgens NEC (3-0), SC Cambuur (1-6), FC Twente (2-0), ADO Den Haag (0-1) en PSV werden aan de zegekar gebonden. Het nieuwe stadion heeft de Heraclieden een prachtige impuls gegeven en dat leidt tot geweldige prestaties.

Vorig jaar stond Heracles na zes optredens nog op de hatelijke nul, nu staat de teller dus al op vijftien. Een immens contrast, weet Mark-Jan Fledderus. "Dat noemen ze dan een flow. Het verschil is enorm natuurlijk en dat geeft wel een ander gevoel. We staan er nu en daar mogen we van genieten", glimlacht de captain na de winst op PSV tegenover De Telegraaf.

Ondanks de voorspoed blijft handhaving de doelstelling, zo geeft Fledderus aan. "We willen dat eerst voor elkaar krijgen en kijken dan wel verder. We liggen iets voor op schema", lacht hij. "We zijn aardig op weg maar het stijgt ons nog niet naar het hoofd. We blijven realistisch. We weten ook wel dat er een keer een ommekeer kan komen, maar we willen natuurlijk zo lang mogelijk in deze flow blijven."

Iliass Bel Hassani is een van de belangrijke krachten op het middenveld van Heracles en prijst trainer Stegeman. "Ik vind dat de staf het fantastisch doet. Ik denk dat zij ons de kracht geven en het vertrouwen dat wij gewoon een team vormen en dat was vorig jaar het grootste gedeelte niet, toen waren we meer los zand. Maar nu zie je gewoon dat we als team strijden", aldus de middenvelder, die tegen PSV een assist leverde, in gesprek met RTV Oost.

[photo,92373,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen