Ajacied Fischer baalt van traag spel ploeggenoten

Jw
20 september 2015, 18:06

Ajax-aanvaller Viktor Fischer liep zondag in de wedstrijd tegen Excelsior vloekend naar de kant bij zijn wissel. De talentvolle Deen was ondanks de 2-0 voorsprong niet tevreden. Hij doelde daarbij niet alleen op zichzelf, maar haalde ook het spel van zijn ploeggenoten aan.

"Als je steeds denkt dat je stil kunt blijven staan en de bal zo rond kunt laten gaan, dat werkt gewoon niet", begon Fischer zijn relaas tegen fanmagazine Ajax Life. "Ik eis niet alleen veel van mezelf, maar ook van de rest van de jongens. Vandaag vond ik het echt niet goed. Ik denk dat ik dat ook wel een keer mag zeggen. Ons baltempo lag veel te laag. We moeten meer indribbelen en een man durven uitspelen. Gewoon meer durf en lef tonen."

De aanvaller werd in de 72ste minuut naar de kant gehaald door trainer Frank de Boer. "Uiteindelijk is het niet aan mij. Ik vond dat het vandaag niet slecht ging. Ik kreeg gewoon te weinig ballen. Dat mag ik toch zeggen? Ik liep van het veld met het gevoel dat er veel meer in had gezeten. Ik moet gewoon eerder ingespeeld worden, zodat ik meer kan laten zien wat ik kan." Fischer liet zijn onvrede duidelijk merken in het veld. De 21-jarige aanvaller stond regelmatig te schreeuwen en te zwaaien naar zijn teamgenoten.

Fischer werd afgelopen donderdag in de Europa League tegen Celtic nog geposteerd op de positie achter de spits. Dat beviel hem beter, zegt hij. "Vandaag kreeg ik twee of drie ballen. Daar moet ik dan wat mee doen, terwijl ik op de tien veel meer ballen krijg. Ik voel me lekkerder op de tien (-positie, red.)", besluit Fischer, die oten één keer scoorde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen