Invaller Van Persie schiet Fenerbahçe naar zege

Jw
20 september 2015, 21:10   Bijgewerkt: 20 september 2015, 21:17

Robin van Persie heeft zondagavond zijn waarde getoond voor Fenerbahçe. De Nederlandse aanvaller heeft de Turkse grootmacht als invaller aan de zege geholpen. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal maakte de 2-1 in het duel tegen Bursaspor, wat uiteindelijk het winnende doelpunt bleek.

Van Persie had tot op heden weinig indruk gemaakt op trainer Vítor Pereira. Dat kwam ook door de conditie van de spits, die door lichte blessures nog niet optimaal is. De Oranje-international werd vandaag dan ook gepasseerd voor de basisformatie.

Maar Fenerbahçe had iets extra's nodig, nadat het Bursaspor maar niet op de knieën kreeg. Nani had de titelkandidaat nog wel op voorsprong gebracht, maar Tomas Necid had in de tweede helft voor de gelijkmaker gezorgd. De oud-spits van PEC Zwolle scoorde na een voorzet van Josué.

Pereira vestigde in de 77ste minuut alsnog zijn hoop op Van Persie. De gelouterde spits stond nog geen twee minuten in het veld toen hij het thuispubliek al liet juichen met een droge schuiver in de verre hoek. Fenerbahçe is door de zege koploper in de Turkse competitie.