Milik jaloers op El Ghazi: "Naar die getallen streef ik"

21 september 2015, 09:28

Arek Milik is de spits, maar niet de topscorer van Ajax. De Poolse aanvaller staat na zes speelronden op drie treffers. Dat zijn er vier minder dan Anwar El Ghazi. Dat wekt enige jaloezie op bij de nummer 9 van de huidige koploper van de Eredivisie, zo zegt hij na de 0-2 zege op Excelsior.

Het belangrijkste doel van Milik is dit seizoen om zijn record in een jaar (elf stuks) te verbeteren. "In Polen kwam ik tot elf goals totaal, bij Ajax schoot ik elf keer raak in de competitie. Daar moet ik nu boven gaan eindigen. Het begin is er. Maar kijk eens naar Anwar die zit al op zeven. Naar dat soort getallen streef ik ook", aldus de Pool in De Telegraaf.

Milik genoot van de goal van El Ghazi, die afrondde na een fraaie solo. "Hij was prachtig, maar de 1-0 van Anwar was vooral belangrijk. Tegen ploegen als Excelsior, die tegen de eigen zestien aan staan, gaat het altijd om het moment dat je de doorbraak forceert. We hadden de hele wedstrijd onder controle met veel balbezit. Niets is dan zo frustrerend als niet kunnen scoren. Met 2-0 hebben we goede zaken gedaan", aldus Milik.

Ajax gaat na zes speelronden aan kop in de Eredivisie en daar is Milik zeer blij mee. "Kijk even waar we staan. Zestien punten uit zes wedstrijden. We hebben een jonge ploeg, met zoveel spelers van net 20 jaar. Ik zie zoveel kwaliteit om mij heen en ik weet zeker dat deze spelers alleen maar beter gaan worden in de loop van dit seizoen. Er gaat nog veel meer uitkomen, geloof mij."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen