Ferguson wilde Guardiola en Balotelli bij Man United

22 september 2015, 09:59

Alex Ferguson heeft in zijn nieuwe boek 'Leading' een boekje opengedaan over zijn opvolging als manager van Manchester United. De voormalig succesmanager van de Engelse topclub stelde dat hij aanvankelijke wilde dat Pep Guardiola hem zou vervangen op Old Trafford. De Spaanse oefenmeester, momenteel trainer van Bayern München, liet het echter na om de telefoon te pakken.

In zijn nieuwe boek zegt Ferguson dat Man United 'meerdere geschikte kandidaten' op het oog had, maar dat deze niet beschikbaar waren. "Ik heb met Pep gebeld, voordat hij de aanbieding van Bayern accepteerde", aldus de oud-manager, die 27 jaar aan het roer stond bij de Engelse topclub. Uiteindelijk werd David Moyes aangesteld na het tijdperk-Ferguson in 2013, maar de Schot presteerde dramatisch en vertrok al na elf maanden.

Er waren dus nog meer kandidaten dan Guardiola. "Maar het werd ons duidelijk dat José Mourinho zijn woord had gegeven aan Chelsea-baas Roman Abramovich, dat Carlo Ancelotti hem zou opvolgen bij Real Madrid, dat Jürgen Klopp zijn contract bij Borussia Dortmund zou verlengen en dat Louis van Gaal naar het WK 2014 ging met Nederland", aldus Ferguson, die Van Gaal uiteindelijk alsnog na het WK zag neerstrijken in Manchester.

Wat verder opvalt in het boek van Ferguson, is dat hij er in 2010 aan dacht om Mario Balotelli te halen. "Ik dacht dat het een buitenkansje was, maar uit de feedback die ik kreeg bleek dat het een te groot risico zou zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen