Vd Brom kiest voor Janssen in bekerduel met VVV

22 september 2015, 14:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ hoopt woensdagavond ten koste van VVV Venlo naar de tweede ronde van het toernooi om de KNVB Beker te gaan. John van den Brom, de coach van de Alkmaarders, kiest voor het duel met de Limburgse Jupiler League-club voor Vincent Janssen. "We hebben behoefte aan een spits erbij", zegt de trainer, die zodoende weer met een extra spits gaat spelen.

"Verder zullen we het, op de geblesseerde Fernando Lewis na, veelal hetzelfde houden", zegt Van den Brom op AZ.nl over zijn basisopstelling. Het is nog niet duidelijk of Alireza Jahanbakhsh speelminuten zal maken. "We wachten met z'n allen met smart op Alireza. Maar ook op Celso Ortiz. Hij maakt met Jong AZ tegen Jong Ajax weer zijn eerste minuten. En wat Alireza betreft is het afwachten of hij wordt vrijgegeven door de medische staf."

Van den Brom wil de bekeropponent van woensdag niet onderschatten, "Hoe VVV speelt? Hun kwaliteit ligt meer in het aanvallen dan in het verdedigen. We hebben ze nu vier duels op rij bekeken. Ze spelen in een herkenbare opstelling en speelwijze. Dat is iets waar wij ook naar op zoek zijn. En Maurice Steijn kennende, smeedt hij een team dat op resultaat speelt", aldus Van den Brom. "Ik zie deze bekerwedstrijd als een ideaal moment om de negativiteit van de nederlaag in Groningen van ons af te spelen. We zijn als ploeg op zoek naar een goede wedstrijd met een klinkende overwinning. Daar is dit toernooi ideaal voor, los van de tegenstander die je daarin treft. Het bekertoernooi is ook iets dat enorm leeft in de ploeg."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen