Kwakman: "Veld in Swaziland is beter, bal van Bart Smit"

23 september 2015, 13:03

De beste quotes van de eerste bekeravond van deze week komen van Kees Kwakman. De verdediger werd dinsdag met FC Volendam uitgeschakeld door FC Lienden, de amateurkampioen van Nederland. Meer nog dan over het resultaat (1-0), verbaasde Kwakman zich over de omstandigheden op Sportpark de Abdijhof.

"Ik heb vorig jaar in Swaziland op een kunstgrasveld gespeeld, dat is een ontwikkelingsland. Dat veld was beter dan dit", zegt de 32-jarige Kwakman, vorig seizoen actief voor het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits, bij RTV Noord-Holland. "Dan speel je hier ook nog met een bal die bij de Bart Smit vandaan komt. Of Toys 'r us, ik noem ze even allemaal. En lampen...je ziet de bal helemaal niet", vervolgt hij.

"Alles was klaar om ons te laten verliezen. Dat gebeurt dan ook, als je niet helemaal scherp bent", zegt Kwakman, die van een afgang voor zijn ploeg niet wil spreken. "Je speelt wel tegen de amateurkampioen. Ik denk niet dat zij veel slechter zijn dan ploegen waar wij in de competitie tegen spelen. Het is gewoon een uitwedstrijd in de Jupiler League, zo kan je het zien. Alleen dan op een verschrikkelijk veld, met verschrikkelijke ballen en verschrikkelijke lampen. En als je dan zelf ook verschrikkelijk speelt, ga je eraf. Zo simpel is het."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen