Grootmachten door in League Cup, blamage Newcastle

23 september 2015 – De grootmachten Arsenal, Chelsea en Manchester United hebben woensdag geen misstap gemaakt in de League Cup. De overwinning van Arsenal maakte de meeste indruk. The Gunners wonnen van stadsgenoot Tottenham Hotspur door twee doelpunten van Mathieu Flamini. Newcastle United blameerde zich door in eigen huis met 1-0 onderuit te gaan tegen Sheffield Wednesday. 

Grootmachten door in League Cup, blamage Newcastle

Tottenham Hotspur - Arsenal: 1-2
Bij Tottenham Hotspur mocht Michel Vorm in de basis beginnen. De Nederlander kon echter niet voorkomen dat Flamini, die zelden tot nooit scoort, de wedstrijd in zijn eentje besliste. De Franse middenvelder opende na 25 minuten de score. Nadata Calum Chambers The Spurs met een eigen doelpunt op gelijke hoogte had gebracht, besliste Flamini met een fraaie volley de wedstrijd. 

Manchester United - Ipswich: 3-0
Manchester United vloog vorig seizoen nog op zeer pijnlijke wijze uit de League Cup. Toen was het nietige MK Dons met liefst 4-0 te sterk. Dit keer maakte de ploeg van trainer Louis van Gaal geen fout tegen een op papier veel mindere tegenstander.

Voormalig PSV-talent Andreas Pereira werd een basisplek gegund op Old Trafford. De Belgische middenvelder luisterde zijn basisdebuut direct op met een treffer. Dat deed hij bovendien op fraaie wijze uit een vrije trap. De andere doelpunten werden verzorgd door Anthony Martial, die maar blijft scoren sinds zijn transfer, en Wayne Rooney. 

Newcastle United – Sheffield Wednesday 0-1
Newcastle United blijft vooralsnog aanmodderen dit seizoen. Trainer Steve McClaren had plekken ingeruimd voor alle vijf Nederlanders, waardoor zijn elftal wel een heel duidelijk Oranje tintje kreeg. De Nederlandse internationals konden desondanks niet het verschil maken tegen Sheffield Wednesday, dat met Glenn Loovens op het veld verscheen. Lewis McGugan deed Newcastle pijn met een fraaie treffer. 

Overige uitslagen:
Milton Keynes Dons – Southampton 0-6
Walsall - Chelsea 1-3
Norwich City – West Bromwich Albion 3-0
Crystal Palace – Charlton Athletic 4-1

Eredivisie

gerelateerd