McClaren met rug tegen de muur bij Newcastle

24 september 2015 – Het hoofd van Steve McClaren ligt op het hakblok bij Newcastle United. Met de voormalig trainer van FC Twente en bondscoach van Engeland op de bank begon de club dramatisch aan het seizoen in de Premier League en woensdag volgde een nieuwe afgang: het werd in de League Cup voor eigen publiek met 0-1 verslagen door Sheffield Wednesday, de huidige nummer veertien van het Championship.

McClaren met rug tegen de muur bij Newcastle

Onder leiding van McClaren won Newcastle United pas één officiële wedstrijd: in de vorige ronde van de League Cup tegen League Two-club Northampton (4-1). In de competitie staat de ploeg onderaan met twee punten uit de eerste zes duels en de nederlaag tegen Sheffield Wednesday was het vierde opeenvolgende verlies. Het is, kortom, crisis. Dat geeft ook McClaren zelf toe. "Of deze klus zwaarder is dan ik dacht? Absoluut. Geen twijfel over mogelijk. Mensen hebben het nu over een crisis en daar zitten we inderdaad erg dichtbij. We worden terecht bekritiseerd. Maar de enige mensen die de situatie kunnen veranderen, zitten in de kleedkamer. We moeten ons opstellen als vechters, niet als slachtoffers. We hebben resultaten nodig, dat is duidelijk."

De volgende wedstrijd van Newcastle United is geen eenvoudige, kampioen Chelsea komt zondag op bezoek. Daarna wacht voor de ploeg van onder meer Tim Krul, Siem de Jong, Vurnon Anita, Georginio Wijnaldum en Daryl Janmaat een uitwedstrijd tegen Manchester City, de koploper van de Engelse Premier League.

Premier League

gerelateerd