Baker: "Wekelijks uitblinken, dan terug naar Chelsea"

25 september 2015, 10:08

Chelsea-manager José Mourinho dicht Lewis Baker een grote toekomst toe, maar de Portugees sprak niet met de twintigjarige middenvelder voordat hij op huurbasis bij Vitesse gestald werd. "Zo gaat dat niet bij Chelsea", zegt de spelmaker over deze gang van zaken.

"Ik heb recent niet met Mourinho gesproken. De trainer weet dat ik in goede handen ben", laat Baker optekenen door Voetbal International. De middenvelder weet dat zijn verrichtingen nauwlettend gevolgd worden. "Er is een groep scouts die ons elke wedstrijd volgt. Na afloop ontvangen we specifieke wedstrijdbeelden en opmerkingen. Het is niet dat ze zeggen: ga maar een jaar naar Arnhem en zoek het maar uit. Dit is heel professioneel. Als ik het goed doe, komt die informatie ook bij de trainer terecht. Het is aan mij hier wekelijks uit te blinken en op een dag terug te keren op Stamford Bridge", zegt Baker hoopvol.

Uiteindelijk is het zijn doel om te slagen in de internationale top. "Mijn hart ligt bij Chelsea. Dit jaar moet ik zoveel mogelijk minuten maken. Zorgen dat ik een betere speler word. Toch is mijn doel nog altijd basisspeler in Londen te worden. Alleen is de concurrentie ongelofelijk groot. Natuurlijk kun je ervoor kiezen in Londen te blijven en te vechten voor je plek. Maar is het niet beter elke week te spelen? Bij Vitesse is er ook voldoende concurrentie, maar is de kans op speelminuten in ieder geval groter. Bovendien weten ze door de goede samenwerking in Londen precies hoe ik mij ontwikkel", aldus de huurling.

Baker ziet Vitesse als de ideale springplank. "Het niveau in Nederland is hoog. Als je hier uitblinkt, is de stap naar Engeland te maken. Ik ga me in de kijker spelen en proberen te ontwikkelen. Zoals ik al zei, het is een lange weg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen