City-huurling: "Ik wil de beste speler van Eredivisie worden"

26 september 2015, 12:52

Met Jack Byrne heeft SC Cambuur dit seizoen voor de derde keer in drie seizoenen de beschikking over een middenvelder van Manchester City. Eerder werden Albert Rusnák en Sinan Bytyqi al gehuurd van de Engelse grootmacht. Byrne wil dit seizoen hoge ogen gooien in Leeuwarden en heeft grote doelen gesteld bij zijn tijdelijke werkgever. 

De Ier mocht van City in Manchester blijven of aan een club uit het Championship verhuurd worden. Daar voelde hij echter niets voor. "Bij beide opties blijf je dan toch in je comfortzone," zegt Byrne in het Algemeen Dagblad. "En om te groeien als voetballer én als mens, moet je daar juist uitstappen. Ik kende niemand in Nederland. Spreek de taal ook niet. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar ik zie het als een onderdeel van de ervaring waar ik alleen maar beter van word."

Byrne was veertien jaar toen hij een plek kreeg in de jeugdopleiding van Manchester City. "City koopt soms jeugdvoetballers voor twee miljoen pond. Dat is bizar, maar ook fantastisch - want daardoor hebben ze de beste spelers van de wereld in hun opleiding. Ik heb daar vijf jaar ongelooflijk veel geleerd. En de club heeft me beloond, want vlak voordat ik naar Cambuur ging, kreeg ik een nieuw, driejarig contract."

Afgelopen woensdag speelde hij mee tegen PSV (3-2 verlies) in de KNVB Beker. Byrne maakte in die wedstrijd grote indruk. "PSV-uit markeerde het niveau dat ik elke week wil halen", stelt hij. "Ik voelde dat ik beter in de wedstrijd zat dan de middenvelders van PSV. Dat bedoel ik niet arrogant, maar ik ben zelfverzekerd en dat heeft een profvoetballer nodig. Ik wil niet alleen de beste speler van Cambuur, maar van heel de Eredivisie worden. En ik geloof ook echt dat ik dat kan.''

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen