Tiental van De Graafschap knokt zich naar eerste punt

27 september 2015, 14:26   Bijgewerkt: 27 september 2015, 14:47

De Graafschap is er zondagmiddag in geslaagd de hatelijke nul achter zich te laten. Na een 0-2 achterstand knokte de promovendus zich tegen Willem II met tien man knap terug naar een 2-2 gelijkspel. Voor Willem II scoorde Erik Falkenburg tweemaal; voor de Superboeren waren Cas Peters (penalty) en Vincent Vermeij trefzeker.

Een laatste plaats, nul punten en een doelsaldo van -14. Slechts twee clubs stonden er ooit slechter voor dan De Graafschap na zes Eredivisieduels: FC Volendam in 1963/64 (0 punten, doelsaldo -16) en Willem II in 2010/2011 (0 punten, doelsaldo -15). Laat de laatste vandaag nou net de tegenstander van de Doetinchemmers zijn. Een kans om van die hatelijke nul af te komen, zou je zeggen.

Enkele minuten later is het wederom raak; en weer is Falkenburg het eindstation. Doelman Jurjus gaat volledig de mist in en duikt onder een voorzet van Haemhouts door. In eerste instantie belandt de bal op de paal, in tweede instantie rondt Falkenburg koel af (0-2). De tweede helft wordt gesierd door een rode kaart en een penalty; het een heeft niets te maken met het ander.

In een enerverende fase krijgt een oliedomme Bannink zijn tweede gele kaart; hij loopt te vroeg uit de muur bij een vrije trap. Tegen de verwachtingen in vindt het tiental van De Graafschap enkele minuten later de aansluitingstreffer. Cas Peters scoort vanaf de penaltystip, nadat hij door Wuytens is gevloerd (1-2). Wat rest is een heuse invasie van De Graafschap op de vijandelijke helft.