Van Polen: "Als Elia op gang is, is hij niet te houden"

Jw
27 september 2015, 17:55

Bram van Polen liet zondag zien een sportieve verliezer te zijn. De aanvoerder van PEC Zwolle werd dolgedraaid door zijn directe tegenstander Eljero Elia, die één keer scoorde namens Feyenoord, en was na afloop realistisch over de onderlinge duels.

Van Polen had geen grip op de Oranje-international, die met de week beter lijkt te gaan draaien. De rechtsback van PEC Zwolle kon dan ook niet voorkomen dat Elia de wedstrijd uiteindelijk besliste. "Die Elia loopt volgens mij de twintig meter binnen een seconde, dan weet je dat ik meer hulp moet krijgen. Dat valt ons misschien wel te verwijten, want ik vond dat we dat niet altijd deden", zei de verdediger tegenover FOX Sports.

Van Polen kreeg al in de twaalfde minuut geel, waarna hij niet meer aan de noodrem kon trekken. "Als-ie eenmaal is op gang, dan is hij niet te houden. Je kan 'm neerschoppen, maar op een gegeven moment heb je al genoeg kaarten, dan kan dat ook niet meer. Zodra hij je op kan gaan zoeken, dan wordt het lastig. Het is nou eenmaal een feit dat hij snel is, daar kan ik niks aan veranderen."

PEC Zwolle-trainer Ron Jans beaamde de woorden van zijn kapitein. "Bram doet altijd stinkend zijn best en heeft twee wedstrijden heel veel moeite gehad met een uitstekende buitenspeler, die snel is en wendbaar en beslissend is geweest. Als er geen rugdekking is, dan gaat-ie er weleens langs. Elia was twee wedstrijden lang heel goed. Ik vond hem altijd al een heel goede speler. Daar mag je best respect voor hebben."

Eljero Elia ontdekte dat de ruimte wel steeds kleiner wordt door zijn goede spel. "Als ze je met drie man gaan dekken, weet je dat je je momenten moet gaan kiezen. Ik heb het goede moment gekozen. Als ik ruimte krijg ben ik gevaarlijk, in die situatie moet ik komen", legde de 28-jarige buitenspeler uit. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen